Rektorat

Biografija




Biografija

Vladan Perazić je diplomirani mašinski inženjer, koji je tokom svoje radne karijere (u privatnom i državnom sektoru) osim inženjerskog posla bio zadužen za širok spektar drugih aktivnosti, kao što su menadžerski, tehnički, komercijalni, finansijski i administrativni poslovi. Njegovo inženjersko obrazovanje je nadograđeno, kroz profesionalno iskustvo, sa znanjem i vještinama u pripremi, realizaciji, nadgledanju i ocjenjivanju projekata, u okviru različitih nacionalnih i međunarodnih programa. Stečeno iskustvo obuhvata pripremu smjernica i operativnih priručnika, svih formulara (korišćenim u svim fazama projekata – od prijavljivanja, preko ocjenjivanja prijava, implementacije projekata, sve do izvještavanja sa projekata), obezbjeđivanje informacija predstavnicima projekata o zahtijevanim procedurama i formularima, kontrolu i odobrenje cjelokupne dokumentacije koja se dostavi tokom realizacije projekata (uključujući finansijsku), učešće u pripremi studija izvodljivosti, u pripremi prijava i realizaciji projekata i u ocjenjivanju predloga projekata.

 

Radeći šest godina u Italijanskom ministarstvu zaštite životne sredine (regionalna kancelarija u Crnoj Gori), na poziciji višeg (senior) eksperta za realizaciju projekata Mehanizma čistog razvoja (Clean Development Mechanism), g-din Perazić je bio zadužen za tehničko rukovođenje aktivnostima i projektima u sljedećim sektorima: obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, transport, turizam, poljoprivreda, eko-efikasne zgrade, upravljanje prirodnim resursima i upravljanje otpadom.

 

Svoj dalji profesionalni angažman, g-din Perazić je upotpunio radeći sedam godina kao član tima za upravljanje projektom “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji su sproveli Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete Crne Gore, po pravilima i pod nadzorom Svjetske banke. U okviru pomenutog projekta, g-din Perazić je bio nadležan za kompletan proces šema iz kojih su finansirani projekti naučnog istraživanja i institucionalnog unapređenja ustanova visokog obrazovanja u Crnoj Gori (ukupno 25 grant projekata, sa pojedinačnim trajanjem u rasponu od 12 do 58 mjeseci).

 

Prezentacije/seminari: prisustvovao mnogim međunarodnim i nacionalnim konferencijama, seminarima, treninzima i drugim događajima organizovanim na teme istraživanja, inovacija, transfera tehnologija, prava intelektualne svojine, visokog obrazovanja, osiguranja kvaliteta, održivog razvoja, itd.

Ekspertske oblasti: projektni menadžment – sertifikati Svjetske banke iz oblasti upravljanja projektima, upravljanja ugovorima, nabavki i plaćanja.

 

Tel.: +382-20-414-264, +382-67-242-089; Email: vladan.perazic@ucg.ac.me

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.