Elektrotehnički fakultet

Biografija




Biografija

           Isidora Stanković rođena je 02. aprila 1993. godine u Podgorici. Osnovnu školu „Maksim Gorki”, kao i opšti smjer gimnazije „Slobodan Škerović“ završila je 2011. godine.

            U septembru 2011. godine upisala je Vestminster Univerzitet (eng. University of Westminster), London, Ujedinjeno Kraljevstvo, na smjeru Elektronika. Tema njenog diplomskog rada bila je "Rijetki signali: analiza i rekonstrukcija" (eng. "Sparse signals: analysis and reconstruction"). Tokom studija, bila je na Dekanovoj listi najboljih studenata. Kao jedan od najboljih studenata Fakulteta za nauku i tehnologiju, dobitnik je nagrade za dostignuće, a dobitnik je i bronzane medalje za inženjerstvo kao jedan od najboljih studenata završne godine.

            Nakon osnovih studija, upisuje Master studije na Imperijal Koledžu u Londonu (eng. Imperial College London), gdje završava smjer za Komunikacije i obradu signala. Master tezu odbranila je 2015. godine na temu: "Praćenje globalne Ozonske gustine sa nedostajućim podacima" (eng. "Track Global Ozone Density with Missing Data").

            Nakon završenih Master studija, upisala je doktorske studije na Univerzitetu Crne Gore. Takođe upisuje doktorske studije na Univerzitetu u Grenoblu, Francuska, (eng. University of Grenoble Alpes), i zvanično postaje student programa dvojne diplome ova dva univerziteta. Tokom doktorskih studija, Isidora je bila dobitnik HERIC nagrade za izvrsnost, finansirana od strane Ministarstva nauke Crne Gore i Svjetske banke, za doktorante na crnogorskim univerzitetima specijalizovanim u stanim zemljama, kao i dobitnik stipendije za doktorske studije Ministarstva nauke Crne Gore. Doktorirala je 2020. godine na temu "Analiza nestacionarnih signala: doprinos kompresivnog odabiranja u smanjenju interferencija u disperzivnim kanalima".

            Kao autor ili ko-autor, objavila je 14 radova (publikovanih ili prihvaćenih za publikovanje) u renomiranim časopisima indeksiranim na SCI listi, među kojima su IEEE Geoscience and Remote Sensing Letters (impact factor 3.534), Signal Processing, Elsevier (impact factor 4.086), Multimedia Tools and Applications, Springer, (impact factor 2.101), IEEE Transactions on Aerospace and Electronic Systems (impact factor 2.063) i IEEE Access (impact factor 4.098). Dodatno, kao autor ili ko-autor, objavila je i prezentovala 33 rada na međunarodnim konferencijama. Objavila je i dva rada u časopisima od nacionalnog značaja, kao i jedno poglavlje u knjizi renomiranog izdavača CRC. Recenzirala je radove u nekoliko časopisa i konferencija. Isidora Stanković je, između ostalog, bila angažovana kao konsultant na projektu "New ICT Compressive sensing based trends applied to: multimedia, biomedicine and communications - CS-ICT", na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. 

            Govori engleski i njemački jezik, a služi se i francuskim jezikom.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.