Medicinski fakultet

Biografija




Dr sci. med Dijana Lalović, rođena je u Podgorici, gdje je završila  Srednju medicinsku školu . Dalje obrazovanje je nastavila na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu, na kojoj je završila osnovne i specijalističke studije, čime postaje jedina koja je završila specijalističke studije iz oblasti Metodike nastave zdravstvene njege u Crnoj Gori. Nakon strukovnih studija završila je akademske studije Menadžmenta u zdravstvu na Megatrend Univerzitetu u Beogradu.

Doktorirala je na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, smjer Preventivna medicina na temu ,,Uticaj efekta upotrebe mineralne vode sa izvorišta ”Snežnik -1/79” na poremećaje različitih organskih sistema kod pacova”.

Pripravnički staž je odradila na Institutu za neurologiju Kliničkog centra Srbije. Od 2008. do 2019. godine je bila zaposlena u Medicinskoj školi ,,Nadežda Petrović” u Beogradu. Honorarno je bila angažovana od 2008. do 2013. godine u Srednjoj medicinskoj školi ,,Milutin Milanković” u Beogradu. Školske 2015/2016. godine je bila angažovana kao saradnik u nastavi na osnovnim studijama, a školske 2016/2017. godine i na osnovnim i na specijalističkim studijama Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu. Praktičnu nastavu za vrijeme radnog angažmana u Beogradu izvodila je na Vojnomedicinskoj akademiji. 2019/2020. godine je bila stručni saradnik u nastavi na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Podgorici, studijskom programu Visoka medicinska škola.

Od 2017. do 2019. godine je bila član naučno uređivačkog odbora i recezent Nacionalnog časopisa ,,Vizija”. Autor je i koautor više objavljenih naučnih radova. Pohađala je brojne programe stručnog usavršavanja, učestvovala na više regionalnalnih  naučnih simpozijuma i projekata, jedan od značajnijih je PROJECT SWERBIA.

Danas je zaposlena u JU Stručnoj medicinskoj školi u Podgorici na mjestu pomoćnika direktora od 24.03.2022. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.