Pravni fakultet

Biografija




Biografija

Nikolina Tomović je rođena 20.05.1998. godine u Podgorici, gdje je završila Srednju ekonomsku školu "Mirko Vešović", na pravno-administrativnom smjeru. Za postignute odlične rezultate je nagrađena priznanjem "Luča". Osnovne studije je upisala 2017. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, gdje je 2020. godine stekla Bachelor diplomu sa prosječnom ocjenom "A" (9,69). Nagrađena je Dekanovom nagradom za postignut izuzetan uspjeh tokom studija, dobitnica je nagrade „19. decembar“ Glavnog grada Podgorice za postignut akademski uspjeh u 2021. godini, a bila je i stipendistkinja Glavnog grada za 2020-2021 godinu. Osvojila je Prvu nagradu na takmičenju u besjedništvu studenata pravnih fakulteta u Crnoj Gori.

Dvogodišnje master studije sa integrisanim programom Jean Monnet modula (Jean Monnet Module in Law of the EU Internal Market) upisala je 2020. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, a istraživački boravak za potrebe izrade master rada sprovela je na Evropa Institutu Univerziteta Sarland u Njemačkoj. Master rad pod naslovom "Usaglašene prakse kao prepreka slobodi konkurencije na unutrašnjem tržištu Evropske unije" odbranila je u novembru 2022. godine, sa ocjenom "A" (10). 

Dvije godine zaredom je predstavljala Pravni fakultet na Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot svjetskom takmičenju iz oblasti privredne arbitraže, gdje je zajedno sa svojim timom ostvarila zavidne rezultate. Od 2021. godine je angažovana kao trener za pripremu studenata za učešće na takmičenju Vis Moot, a od 2020. godine je i članica Western Balkans Pre Moot Alumni mreže.

Od novembra 2020. godine je angažovana kao saradnica u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Predstavnica ja Pravnog fakulteta kao članica Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine EU koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 8 – Konkurencija. Ranije je obavljala višemjesečnu praksu u Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, stažiranje u Daily Pressu – Vijesti, a nekoliko godina je bila volonter u timu Studentskog radija KRŠ. 

Bavila se debatom, volonterskim i humanitarnim radom, a radila je i kao koordinatorka različitih projektnih aktivnosti na polju omladinskog aktivizma i edukacije mladih, gdje je bila predavačica i mentorka za studente i srednjoškolce. Govori engleski jezik, služi se italijanskim jezikom i ima osnovno znanje njemačkog jezika.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.