Pravni fakultet

Biografija
Biografija

Nikolina Tomović je rođena 20.5.1998. godine u Podgorici, gdje je završila Srednju ekonomsku školu "Mirko Vešović", na pravno-administrativnom smjeru. Za postignute odlične rezultate je nagrađena priznanjem "Luča". Osnovne studije je završila na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore i stekla Bachelor diplomu sa prosječnom ocjenom 9,69, povodom čega je nagrađena Dekanovom nagradom za postignut izuzetan uspjeh tokom studija. Dobitnica je i Prve nagrade na takmičenju u besjedništvu studenata pravnih fakulteta u Crnoj Gori. Trenutno pohađa dvogodišnje master studije na Poslovnopravnom smjeru na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u čiji nastavni kurikulum je integrisan Jean Monnet Modul sa fokusom na pravo unutrašnjeg tržišta Evropske unije (Jean Monnet Module in Law of the EU Internal Market).

Tokom studija je pohađala veliki broj konferencija i seminara iz različitih oblasti prava, poput zaštite ličnih podataka, slobodnog pristupa informacijama, diplomatije, ljudskih prava, parlamentarne prakse i brojnih drugih, od kojih izdvaja Zimsku školu i pripremno takmičenje u investicionoj arbitraži u Skoplju, u organizaciji The Open Regional Fund SEE - Legal Reform project, kao i program Zimske škole arbitražnog i investicionog prava, u organizaciji Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – GIZ. Predstavljala je Fakultet na 27-om (2019-2020) i 28-om (2020-2021) izdanju Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot svjetskom takmičenju iz oblasti privredne arbitraže, gdje je zajedno sa svojim timom postigla najbolji rezultat od kada Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore učestvuje na ovom prestižnom takmičenju. Od 2021. godine je angažovana kao trener za pripremu studenata za učešće na takmičenju Vis Moot, a od 2020. godine je i članica Western Balkans Pre Moot Alumni mreže.

Od novembra 2020. godine je angažovana kao saradnik u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Predstavnica ja Pravnog fakulteta kao članica Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine EU koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 8 – Konkurencija. Ranije je obavljala višemjesečnu praksu u Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, stažiranje u Daily Pressu – Vijesti, a nekoliko godina je bila volonter u timu Studentskog radija KRŠ, gdje je obavljala poslove programske urednice, spikerke, kao i autorke više emisija obrazovnog i kulturno-informativnog sadržaja. Pohađala je HR Starter Program o inovativnom pristupu HR-u kao strateškoj funkciji u kompaniji i poslovnom okruženju.

Dugo se bavila debatom, volonterskim i humanitarnim radom, a radila je i kao koordinator različitih projektnih aktivnosti na polju omladinskog aktivizma i edukacije mladih, gdje je bila predavač i mentor za studente i srednjoškolce. Govori engleski jezik, služi se italijanskim jezikom i ima osnovno znanje njemačkog jezika.

Broj posjeta : 440

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.