Ekonomski fakultet

Biografija




Biografija

Nikola Martinović je rođen 16. oktobra 1994. godine u Podgorici. Završio je OŠ "Milorad-Musa Burzan" i SEŠ "Mirko Vešović".

U septembru mjesecu 2013. godine upisuje Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore gdje je diplomirao 2017. godine i magistrirao 2019. godine odbranivši magistarski rad na temu "Analiza uticaja makroekonomske stabilnosti na nivo globalne konkurentnosti zemalja Zapadnog Balkana". Krajem 2020. godine upisuje doktorske studije ekonomije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tokom osnovnih studija obavljao je funkciju izvršnog direktora Sportskog društva Ekomen, bio član Vijeća Ekonomskog fakulteta i učestvovao u realizaciji brojnih projekata na najstarijoj instituciji visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

Po okončanju osnovnih studija na Ekonomskom fakultetu  je obavio i pripravnički staž, da bi narednih par godina bio zaposlen u bankarskom sektoru. Od 2020. godine angažovan je kao saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu za oblast makroekonomije. 

Rukovodilac je Centra za razvoj karijere Ekonomskog fakulteta.

Učesnik je u brojnim projektima koji uključuju oblast ekonomske analize i politke na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Reprezentujući Ekonomski fakultet i državu Crnu Goru osvojio je srebrnu medalju na Euroskills takmičenju u disciplini preduzetništvo koje je održano u Budimpešti 2018. godine.

Autor je većeg broja naučnih radova objavljenih u međunarodnim publikacijama, kao i učesnik brojnih naučnih skupova u zemlji i inostranstvu. Kroz program mobilnosti nastavnog osoblja boravio je na univerzitetima u Španiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Letoniji i Rumuniji.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.