Elektrotehnički fakultet

Biografija




Biografija

Danilo Petričević rođen je 10.05.1998. godine na Cetinju. Osnovnu školu „Sutjeska“ u Podgorici završio je 2013. godine. Nakon završene osnovne škole upisuje Gimnaziju „Slobodan Škerović“ u Podgorici, koju završava 2017. godine. Za postignute rezultate u osnovnoj i srednjoj školi nagrađen je diplomom „Luča A“.

Osnovne studije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, odsjek Elektronika, telekomunikacije i računari upisao je 2017. godine. U toku osnovnih studija bio je korisnik stipendije Ministarstva prosvjete Crne Gore za talentovane studente, kao i stipendije Glavnog grada Podgorica za najbolje studente. Dobitnik je nagrade Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Elektrotehničkog fakulteta u studijskoj 2019./20. godini, kao i nagrade Elektrotehničkog fakulteta i kompanije Amplitudo za najboljeg studenta na odsjeku Elektronika, telekomunikacije i računari. Osnovne studije završio je u junu 2020. godine sa prosječnom ocjenom 10. Master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, smjer Elektronika upisao je u septembru 2020. godine.

Tokom ljeta 2020. godine bio je član CERN ljetnjeg studentskog programa (održanog on-line zbog COVID-19 pandemije), gdje je radio na projektu „Rare exclusive hadronic W decays using tt̅ events” kao dio CERN CMS eksperimenta. Takođe je član fondacije za promociju nauke „PRONA“, gdje je angažovan kao saradnik i mentor na praktikumu Elektronike na zimskim i ljetnjim školama nauke.

Od oktobra 2021. godine zaposlen je kao saradnik u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, gdje izvodi vježbe na predmetima: Osnovi računarstva I, Električna mjerenja, Osnovi elektronike, Elektronika, Projektovanje VLSI kola, Elektronski mjerni instrumenti, Projektovanje analognih integrisanih kola, Integrisani mikrosistemi (ETF-ETR), Mikroprocesorski mjerni instrumenti, Digitalni VLSI dizajn (ETF-SPR).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.