Takmičenje u okviru filmskog festivala Watersprite 2021.




Takmičenje u okviru filmskog festivala Watersprite 2021.

Filmski festival Watersprite će se održati od 5-7. marta 2021. godine u Kembridžu u Velikoj Britaniji, sa raznovrsnom ponudom besplatnih događaja iz domena ove industrije, panel diskusija, sesija pitanja i odgovori, radionice i projekcije. Na festival se prijavljuju i projektuju najbolji igrani dokumentarni i animirani kratki filmovi na svijetu. Tokom proteklih 11 godina na Watersprite festival podnešene su prijave iz 95 zemalja, a događaji su pružali kreativan, inkluzivan prostor za stvaraoce filmova sledeće generacije.

Festival nudi širok spektar uzbudljivih nagrada u nekoliko tehničkih i žanrovskih kategorija, koje imaju za cilj pružanje dugoročne podrške u karijernom napredovanju, nudeći jedinstvene mogućnosti poput rada sa uglednim profesionalcima u ovoj industriji i pristupa najboljoj dostupnoj opremi. Watersprite pruža stvarne i praktične mogućnosti za napredak u karijeri u kreativnim industrijama.

Rok za podnošenje prijave za Watersprite 2021 festival je zatvoren, ali određene zemlje, a među njima i Crna Gora, imaju priliku da slanjem e-maila na avards@vatersprite.org.uk do 14. septembra 2020. godine, zatraže (waiver) instrument kojim se može ostvariti  mogućnost učestvovanja. Nominovanim filmskim stvaraocima nudi se besplatno putovanje i smještaj, kako bi učestvovali i iskoristili mogućnosti koje festival pruža.

Ovo je odlična prilika za crnogorske studente, koji svoje znanje i vještine stiču u oblasti umjetnosti, da se takmiče i iskoriste mogućnosti nagrada koje dodjeljuje Watersprite Film Festival, kako bi ojačali svoje kapacitete i promovisali svoj rad.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.