Centar za međunarodnu saradnju Slovenije raspisao poziv za projekte




Centar za međunarodnu saradnju Slovenije raspisao poziv za projekte

Centar za međunarodnu saradnju i razvoj Slovenije (CMSR) raspisao je javni poziv za dostavljanje projektnih predloga za čije finansiranje su opredijeljena sredstva iz budžeta Vlade Republike Slovenije.

Pozivom je predviđeno finansiranje projekata koji doprinose iskorjenjivanju siromaštva, smanjenju nejednakosti i održivom razvoju u partnerskim zemljama.

Projekti, prihvatljivi za sufinansiranje po navedenom pozivu, su projekti iz oblasti borbe protiv klimatskih promjena, usmjereni na održivo upravljanje prirodnim resursima i energijom (upravljanje otpadom, tretman otpadnih voda, voda za piće itd.)

Uslovi za sufinansiranje projekata međunarodne razvojne saradnje su:

  • Primalac mora biti javna ustanova;
  • Usklađenost projekta sa rezolucijom, strateškim dokumentima i sadržajnim polazištima međunarodne razvojne saradnje Republike Slovenije;
  • Doprinos iskorejnjivanju siromaštva, smanjenju nejednakosti ili promovisanju održivog razvoja u partnerskoj zemlji ili regionu kao osnovnim ciljevima međunarodne razvojne saradnje;
  • Usklađenost projekta sa pokazanim potrebama zemlje partnera;
  • Poštovanje obaveza iz ugovora o sufinansiranju projekata međunarodne razvojne saradnje koje je primalac zaključio sa CMSR-om (ukoliko su zaključeni ugovori);
  • Projekat ne doprinosi povećanju upotrebe fosilnih goriva.

Projektni predlozi moraju biti pripremljeni korišćenjem obrasca dostupnog na linku. Procedura odabira i evaluacija projekata sprovodiće se prema Priručniku za sprovođenje projekata međunarodne razvojne saradnje.

Predlozi projekata se dostavljaju na engleskom jeziku (jedan primjerak potpisan i skeniran u pdf-u i jedan primjerak u MS-Word formatu, zajedno sa pratećom dokumentacijom) na info@cmsr.si.

CMSR prihvata predloge projekata na kontinuiranoj osnovi sa prvim rokom do 15. avgusta 2022. godine.

Za više informacija kontakt osoba je Mojca Kopse, email: mojca.kopse@cmsr.si.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.