UCG domaćin ERASMUS+ CBHE SUCCESS projektnog koordinatorskog sastanka, 10-11.11.2022




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Mašinski fakultet sa Kancelarijom za projekte Univerziteta Crne Gore, je domaćin projektnog koordinatorskog sastanka Erasmus + SUCCESS projekta - Sustainable university – enterprise cooperation for improving graduate employability. Erasmus + SUCCESS projekat ima za cilj uspostavljanje održive saradnje između univerziteta i privrede kroz unapređenje obrazovanja o preduzetništvu, kao i razmjenu praktičnih znanja kako bi se unaprijedilo zapošljavanje svršenih studenata. Projekat takođe ima za cilj osnaživanje internacionalne saradnje i umrežavanje univerziteta i preduzeća, na regionalnom i međunarodnom nivou.

U cilju integrisanja rezultata različitih aktulenih projekata koji se bave temom preduzetništva i snaženja upošljivosti studanata, na današnjem sasatanku su predstavljeni Erasmus+ CBHE projekti: DigNest, E-VIVA, ReFLAME, KnowHUB, IoT-ECO kao i H2020 projekat Euraxess HUB čiji fokus je između ostalog naučno preduzetništvo.

Koordinatorski sastanak, koji je otvorio dekan Mašinskog fakulteta Prof. Radoje Vujadinović, se organizuje 10-11.11.2022 godine u hibridnom obliku, i okupio je sve projektne partnere sa ciljem planiranja sprovođenja aktivnosti u trećoj – finalnoj godini projekta (15.11.2022-31.10.2023), kao i definisanja dodatnih aktivnosti koje če doprinijeti održivosti projektnih rezultata, posebno nove regionalne platforme za saradnju biznisa, akademske zajednice i studenata u domenu projekta,a istraživanja i poslovnih prilikaKALCESS.NET.

Koordinator Erasmus + SUCCESS projekta je Burch Univerzitet iz Sarajeva, a partneri su univerziteti, privredne komore, preduzeća i razvojne agencije iz Njemačke, Poljske, Španije Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, i Crne Gore. Crnogorski partneri su Univerzitet Crne Gore, Institut – Centar izvrsnosti za istraživanja i inovacije i Mašinski fakultet, kao i crnogorsko preduzeće “Hiperion” d.o.o iz Nikšića čiji je osnivač svršeni student Mašinskog fakulteta.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.