Otvorena registracija za prijavu na Interreg Evropa onlajn događaj




Otvorena registracija za prijavu na <span class="CyrLatIgnore">Interreg</span> Evropa onlajn događaj

Informišemo akademsku i širu javnost da je otvorena registracija za prijavu na onlajn događaj “Restriktivni poziv: Pitanja i odgovori i umrežavanje”, koji se organizuje 9. aprila 2024. godine povodom otvaranja Restriktivnog poziva u okviru programa Interreg Evropa.

Restriktivni poziv će biti otvoren od 20. marta do 7. juna 2024. godine i namijenjen je novim državama koje su se nedavno pridružile programu Interreg Evropa, među kojima je i Crna Gora. U okviru ovoga poziva, korisnici će imati priliku da se priključe projektima koji se već sprovode iz Prvog i Drugog poziva. Pravilo je da mogu da se priključe najviše dva partnera po projektu, a predviđeno je i uvećanje ukupnog budžeta projekata do 3%.

Događaj je prilika da dobijete konkretne informacije o Restriktivnom pozivu, a budući da će događaju prisustvovati i partneri na projekatima koji se već sprovode, ovo je prilika i da se povežete sa njima.

Link za registraciju na onlajn događaj povodom Restriktivnog poziva možete pronaći ovdje.

Pored Restriktivnog poziva, istovremeno će biti otvoren i standardni, Treći poziv za dostavljanje projektnih predloga. Tim povodom, Program organizuje događaj Europe, lets cooperate! 2024 online, takođe onlajn, već 20. marta 2024. godine, tako da vas ohrabrujemo da se prijavite, ako već niste, i dobijete detaljne informacije o Trećem pozivu. Budžet za Treći poziv iznosi oko 130 miliona eura i korisnici mogu da apliciraju sa projektima koji se bave nekom od širokog spektra tema i specifičnih ciljeva u okviru jednog prioriteta – bolje upravljanje saradnjom. Na sajtu programa možete pronaći detaljne informacije, kao i uslove učešća za ovaj poziv.

Lik za registraciju na onlajn događaj povodom Trećeg poziva možete pronaći ovdje.

Registracija se vrši tako što napravite nalog na sajtu programa i popunite kratak upitnik. Samo kreiranje naloga ima svoje benefite jer vam omogućava da predstavite svoje oblasti djelovanja/interesovanja, lakše se povežete sa zajednicom programa Interreg Evropa, nađete partnere sa zajedničkim temama, kao i da predstavite sopstvene projektne ideje.  

Još jednom vas podsjećamo da će, povodom Restriktivnog i Trećeg poziva, Ministarstvo evropskih poslova organizovati Info dan sredinom aprila 2024. godine, na kome će biti predstavljena oba poziva, kao i Progam u cjelini. Stoga vas snažno ohrabrujemo da za sve informacije pratite sajtove i društvene mreže Ministarstva evropskih poslova i programa Interreg Evropa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.