Info dan o MSCA 2024 pozivu za dodjelu postdoktorskih stipendija




Info dan o <span class="CyrLatIgnore">MSCA</span> 2024 pozivu za dodjelu postdoktorskih stipendija

Univerzitet Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija, oranizuje info dan posvećen pozivu za dodjelu postdoktorskih stipendija, u okviru Marija Sklodovska Kiri Akcija, koji će se održati 11. aprila 2024. sa početkom u 11h, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore. Ovaj događaj pružiće dragocjene informacije o mogućnostima finansiranja i podršci za postdoktorske istraživačke projekte putem programa Marija Sklodovska Kiri. 

Marija Sklodovkska Kiri Akcije kroz poziv za dodjelu postdoktorskih stipendija namijenjene su podsticanju naučnog potencijala i karijernog napredovanja istraživača kroz razvoj novih vještina, naprednu obuku i međunarodnu, interdisciplinarnu i međusektorsku mobilnost. Ove prestižne stipendije omogućavaju postdoktorskim istraživačima da ostvare svoje istraživačke ciljeve, kroz finansiranje obezbjeđeno od strane Evropske unije, a koje pokriva mjesečnu platu postdoktorskog kandidata, ali i pokriće sredstava za instituciju – domaćina, neophodna za istraživanje, obuku i umrežavanje u trajanju od 12 do 36 mjeseci.

Info dan će pružiti informacije o opštim karakteristikama poziva čije je otvaranje planirano 10. aprila 2024. godine, a rok za predaju naučnih projekata je 11. septembar 2024. godine. Pored toga, na info danu će biti riječi i o podršci koju zainteresovanim kandidatima i mentorima ove godine pruža Evropska alijansa univerziteta „Ulysseus“ čiji je punopravni član Univerzitet Crne Gore.

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak putem elektronskog upitnika do srijede, 10 aprila 2024. godine.  Za sva dodatna pitanja na raspolaganju su MSCA nacionalne kontakt osobe:

Radujemo se vašem dolasku i razmjeni ideja i informacija na info danu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.