Održan info dan o MSCA 2024 pozivu za dodjelu postdoktorskih stipendija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore bio je domaćin info dana o MSCA 2024 pozivu za dodjelu postdoktorskih stipendija, čije je otvaranje zakazano za 23. april 2024. godine, a rok za predaju projektnih predloga 11. septembar 2024. godine.

Nacionalne kontakt osobe za Marija Sklodovska Kiri Akcije – mr Martina Lukić iz Ministarstva prosjevete, nauke i inovacija i mr Filip Petrović sa Univerziteta Crne Gore prisutnima su predstavili opšte karakteristike poziva, uslove za prijavljivanje i podijelili korisne informacije za lakši način prijavljivanja.

Kandidati sa Univerziteta Crne Gore ove godine imaju posebnu podršku prilikom izrade i podnošenja projektnih prijava koju pruža Ulysseus. Naime, Ulysseus alijansa, čiji punopravni član je Univerzitet Crne Gore, ove godine olakšaće umrežavanje kandidata i mentora i ponuditi dvodnevni kurs o pisanju uspješnih projektnih prijava, a zatim i organizvoati kratkoročnu fizičku mobilnost kako bi se upoznali upareni kandidati i mentori. Više o tome je dostupno na linku.

Marija Sklodovska Kiri stipendije za postdoktorska istraživanja predstavljanju jedne od najprestižnijih naučnih stipendija i priznanja, a namijenjene su istraživačima koji žele da osnaže svoj naučni potencijal i otključaju dalju fazu karijernog napredovanja. Kroz razvoj novih vještina, naprednu obuku i međunarodnu, interdisciplinarnu i međusektorsku mobilnost, ove stipendije omogućavaju postdoktorskim istraživačima da ostvare svoje istraživačke ciljeve, a značajni su benfiti i za mentore i institucije domaćine.

Prezentacija sa info-dana dostupna je u prilogu, a za sve dodatne informacije, na raspolaganju su nacionalne kontakt osobe:

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.