Regionalni izazov otvorenih podataka 2024 (RODC 2024)




Regionalni izazov otvorenih podataka 2024 (<span class="CyrLatIgnore">RODC</span> 2024)

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024 (RODC 2024). 

RODC2024 ima za cilj da promoviše inovativnu upotrebu otvorenih podataka u svim zemljama članicama ReSPA (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji) kako bi se poboljšala transparentnost, odgovornost, inkluzivnost i efikasnost u pružanju i dizajnu javnih usluga.

Učesnici se pozivaju da razvijaju mobilne ili veb aplikacije koristeći otvorene skupove podataka i druge javne podatke koje objavljuju javne institucije u državama članicama ReSPA, uključujući i podatke sa portala otvorenih podataka. Javni poziv se sastoji iz četiri izazova:

Izazov 1: Mobilnost i transportni podaci

Izazov 2: Mobilnost radne snage

Izazov 3: Turistički atlas

Izazov 4: Demografski trendovi

Ukupan nagradni fond u okviru javnog poziva je 20.000 dolara. Rok za podnošenje prijave je 3. maj 2024. godine, 23.59h po srednjeevropskom vremenu.

Infosesija je zakazana za 26. mart 2024. godine u 10h, a link za obaveznu registraciju za vebinar možete pronaći ovdje. Više podataka o samom izazovu nalaze se na sledećem linku: https://respaweb.eu/files/user/docs/rodc_factsheet.pdf.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.