Poziv za podnošenje prijava za školu za obuku projektnih menadžera i administratora u okviru projekta: V4+WB RMA Network Plus Univerziteta u Banjaluci




Poziv za podnošenje prijava za školu za obuku projektnih menadžera i administratora u okviru projekta: <span class="CyrLatIgnore">V4+WB RMA Network Plus</span> Univerziteta u  Banjaluci

Univerzitet u Banjaluci (UNIBL) objavio je poziv za učešće u drugoj Školi za obuku projektnih menadžera i administratora koja je zakazana za 15. i 16. maj 2024. godine u Banjaluci. Dvodnevni događaj je dio projekta V4+WB RMA Network Plus koji vodi Istraživački institut HETFA i podržava Međunarodni Višegradski fond.   

O događaju: Škola za obuku ima za cilj da projektne menadžere i administratore (RMA) iz regiona višegradske grupe i Zapadnog Balkana (V4+WB) pruži neophodne vještine i znanje za efikasno vođenje i organizovanje usluga podrške istraživanju. Predvođene iskusnim trenerima, sesije će pokrivati teme kao što su strateško planiranje, rješavanje konflikata, poboljšanje uslova rada i povećanje vidljivosti profesija za podršku istraživanju. Učesnici će imati priliku da se povežu sa kolegama i uspostave dugoročnu saradnju u regionu.

Napomena: Učešće je besplatno, ali podliježe proceduri selekcije. Univerzitet u Banjaluci će podržati do 14 učesnika iz zemalja V4 i Zapadnog Balkana pokrivajući troškove putovanja i smještaja.

Ciljna grupa: Projektni menadžeri i administratori uključujući savjetnike za finansije i pravo, menadžere finansija, profesionalce za podršku istraživanju, menadžere za inovacije, stručnjake iz transfera tehnologije, profesionalce koji rade na interfejsu nauke (kao što su NCP ) sa sjedištem u zemljama V4+WB.

Kriterijumi za izbor:

  1. Profesionalno iskustvo: Prednost će imati projektni menadžeri i administratori koji vode i koordiniraju kancelarije za podršku istraživanju ili tome ekvivalentna pozicija.
  2. Iskustvo: Prednost će imati iskusni kandidati sa značajnim učešćem u aktivnostima podrške istraživanju.
  3. Geografska zastupljenost: Zemlje višegradske grupe (V4)  i zemlje Zapadnog Balkana  (WB)
  4. Raznolikost: Prednost će imati kandidati sa raznolikim iskustvom koje uključuje različite akademske discipline, tipove institucija i geografske lokacije u okviru regiona koji ispunjavaju uslove.

Ključne informacije

Rok za podnošenje prijava: 5. april 2024. godine (potrebno je da popunite formular za prijavu i prijavite se na  Online Expert Pool)

Rezultati selekcionog postupka: 15. 04. 2024. g.

Termin škole obuke: 15 - 16. 05. 2024.g.

Lokacija: Univerzitet u Banjaluci, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

Dnevni red je dostupan ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.