Poziv za učešće u ljetnjoj školi Jean Monnet - Introduction to EU koju organizuje Zagrebačka škola ekonomije i managementa




Poziv za učešće u ljetnjoj školi <span class="CyrLatIgnore">Jean Monnet - Introduction to EU</span> koju organizuje <span class="CyrLatIgnore">Zagrebačka škola ekonomije i managementa </span>

Ovoga ljeta, u akademskoj godini 2023/2024, Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) organizuje besplatnu ljetnu školu s fokusom na predmet Introduction to EU u okviru Jean Monnet Module projekta ORPHEUS (Organization, Preparation and Hosting EU Studies) kojim koordinira Tomislav Sokol (ZŠEM), istaknuti naučnik u oblasti studija Evropske unije i predstavnik Republike Hrvatske u trenutnom sazivu Evropskog parlamenta. ORPHEUS predstavlja projekat koji aktivno promoviše vrijednosti i ciljeve Evropske unije kroz predmet Introduction to EU, koji je dio službenog kurikuluma Zagrebačke škole ekonomije i managementa, kao i kroz njenu ljetnu školu.

Pored samog predmeta, ljetna škola Jean Monnet - Introduction to EU na ZŠEM-u nudi i zanimljiv program, uključujući posjetu hrvatskom jednorogu Rimac Automobili i obilazak grada Zagreba u okviru Zagrebačkog ljeta. Učešće u ljetnoj školi Jean Monnet - Introduction to EU bilo od izrazite koristi studentima, otvarajući im dalje mogućnosti i proširujući njihovo razumijevanje vrijednosti i snage Evropske unije.

Zagrebačka škole ekonomije i managementa dio je i projekta EMMIE - Erasmus Mundus Master in Impact Entrepreneurship. Riječ je o master studiju u trajanju od 18 mjeseci, a koje se u pravilnim studijskim periodima od 6 mjeseci provodi na: ZŠEM-u, ISM University of Management and Economics (Litvanija) i HEC LIege-University of Liege (Belgija). Riječ je o jedinom master programu u okviru Erasmus Mundusa u sferi preduzetništva i to preduzetništva s akcentom na društveni uticaj. Primaju se kandidati, koji imaju završene najmanje 4 godine osnovnih studija (uz diplomu) i s ostvarenih 240 ECTS kredita bez obzira na naučnu oblast. Mogu se ostvariti pogodnosti stipendiranja (plaćena školarina, kao i stipendija od 1.400 eur tokom 18 mjeseci studiranja), ali i upisati samofinansirajuće studije (školarina za 18 mjeseci iznosi ukupno 13.500 eur, kandidat sam snosi troškove stanovanja i života tokom studija). Do sada je 1. generacija EMMIE studenata završila studije, i ostvarili su uslov za sticanje diplome sve tri navedene visokoškolske institucije. Trenutno se upisuje 3. generacija studenata - mogućnost za prijavu za stipendiranje za 3. generaciju je zaključena, ali se još uvijek mogu upisati studenti na samofinasirajuće studije. Otvaranje prijava za 4. generaciju očekuje se tokom oktobra 2024. godine.


U prilogu se nalazi brošura za ljetnu školu Jean Monnet - Introduction to EU s linkom za prijavu studenata (na kraju 2. stranice brošure). Broj mjesta je ograničen.

Korisni linkovi: 

https://www.emmie.uliege.be/cms/c_7950389/en/emmie?id=c_7950389
https://www.zsem.hr/

https://www.facebook.com/zsemzagreb
https://twitter.com/ZSEM_Croatia
https://www.linkedin.com/school/zagreb-school-of-economics-and-management/
https://www.instagram.com/z.s.e.m/

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.