Elektrotehnički fakultet

Biografija




Biografija

Danilo Planinić rođen je 08.06.1999. godine u Podgorici. Osnovnu školu „Štampar Makarije“ u Podgorici završio je 2014. godine. Nakon završene osnovne škole upisuje Gimnaziju „Slobodan Škerović“ u Podgorici, koju završava 2018. godine. Za postignute rezultate u osnovnoj i srednjoj školi nagrađen je diplomom „Luča A“.

Osnovne studije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, odsjek Elektronika, telekomunikacije i računari upisao je 2018. godine. U toku osnovnih studija bio je korisnik stipendije Ministarstva prosvjete Crne Gore. Dobitnik je nagrade Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Elektrotehničkog fakulteta u studijskoj 2020./21. godini, nagrade za izuzetan uspjeh tokom osnovnih studija od strane Elektrotehničkog 2021. godine, kao i nagrade Glavnog grada „19. decembar” za izuzetan uspjeh u studiranju u studijskoj 2021./22. godini. Osnovne studije završio je u junu 2021. godine nakon čega upisuje master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, smjer Računari.

Od oktobra 2022. godine zaposlen je kao saradnik u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici za oblast Računarstvo.

Trenutno je angažovan na Erasmus+ projektu SMART Innovation Centres for the development of innovative and entrepreneurial thinking to facilitate the development of sustainable smart solutions in the Western Balkans.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.