Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Biografija




Biografija

Marko Joksimović je magistar nauka fizičke kulture, diplomirani trener fudbala. Posjeduje sertifikate od Nacionalnog Olimpijskog Komiteta Ukrajine za:

  1. Kondicionu pripremu sportista u polimakrostrukturi;
  2. Ishranu i suplementaciju.

Bio je angažovan u FK Nacional gdje je radio na poziciji kondicionog trenera. Angažovan je od strane Centra za sport i rekreaciju gdje radi na poziciji kondicionog trenera gdje realizuje testiranja i praćenja antropološkog statusa mladih sportista. U Gold Star Fitness centru angažovan je na poziciji sportskog naučnika gdje radi analizu trenutnog stanja sportista. U Institutu za sport i sportsku medicini angažovan je na poziciji koordinatora za naučno istraživački rad u oblasti sportskih nauka. U odbojkaškom klubu Budva bio je angažovan na poziciji kondicion trenera, sa kojim se takmičio u najvišim međunarodnim takmičenjima u Evropi: Liga šampiona i CEV kup. U Odbojkaškom savezu angažovan je na poziciji kondicionog trenera u U19 selekciji, sa kojom se takmičio na prvenstvu Evrope.

Učestvovao je na realizaciji dva Međunarodna projekta: Sports Prevention Injury – pod rukovodstvom prof. dr Rosario DOnofrio, First Faculty of Medicine and Surgery, Sapienza University of Rome; i Professional training of specialists in physical education for work in the field of childrens tourism – pod rukovodstvom doc.dr Irina Skrypchenko, Dnipropetrovsk State Institute of Physical Culture and Sport, Ukraine. Trenutno je dio COST Action „Determinants of Physical Activities in Settings (DE-PASS)“ koje se realizuje na Univerzitetu Limervik u Irskoj.

Mako je član Udruženja za sportsku medicinu Srbije (UMSS), takođe član je naučnog odbora Internacionalnih naučnih časopisa iz oblasti fizičke kulture i sportske medicine: Italian Journal of Sports rehabilitation and Posturology; International Journal of Physical Education, Fitness and Sports; Journal of Physiotherapy and Osteopathic Medicine; Advances in Orthopedics and Sports Medicine; European Journal of Physical Education and Sport Science; European Journal of Fitness, Nutrition and Sport Medicine Studies; International Educational Research; Health, sport, rehabilitation.

Objavio je preko 30 naučnih radova u najprestižnijim naučnim bazama: Web of science i Scopus i preko 50 naučnih radova u naučnim časopisima M51 i M24. Trenutno se bavi istraživanjem i testiranjem sportista iz oblasti kondicione pripreme, sportske lokomocije. Angažovan je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje na poziciji saradnika u nastavi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.