Prirodno-matematički fakultet

Biografija




Biografija

mail: marijakaludjerovic.9@gmail.com 

 

Marija Kaluđerović rođena je 9. juna 1998. godine u Nikšiću, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju i za uspjeh tokom školovanja bila nagrađena diplomom "Luča". 

Osnovne studije Hemijske tehnologije završila je 2020. godine sa prosječnom ocjenom 9,86, odbranivši završni rad na temu "Sinteza Schiff-ovih baza sa tiokarbohidrazidom i njihova karakterizacija pomoću IR-spektroskopije" pod mentorstvom prof. dr Miljana Bigovića.

Tokom studija je bila dobitnik Studentske nagrade Glavnog grada Podgorica, nagrade Univerziteta Crne Gore, kao i dvije nagrade koje dodijeljuje UNIPROM Kombinat aluminijuma Podgorica za najboljeg studenta osnovnih studija. Takođe, bila je stipendista Ministarstva prosvjete Crne Gore. 

Master studije završila je 2022. godine odbranom master rada na temu "Sinteza novih Schiff-ovih baza aldehida i ketona sa tiokarbohidrazidom i njihovih kompleksa sa prelaznim metalima i ispitivanje njihovog antioksidativnog potencijala", pod mentorstvom prof. dr Miljana Bigovića.

Doktorske studije na Hemijskom fakultetu u Beogradu upisala je 2023. 

U okviru programa za Stručno osposobljavanje lica sa stečenim visokim obrazovanjem od januara 2022. do oktobra 2022. godine odrađivala je pripravnički na Prirodno-matematičkom fakultetu, na studijskom programu Biologija. 

 

Govori engleski i italijanski jezik.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.