Mašinski fakultet

Biografija




Biografija

Aleksandar Tomović je rođen 07.08.1995. godine u Trebinju, Bosna i Hercegovina. Osnovnu školu završio je 2010. godine u Podgorici, a srednju ekonomsku školu „Mirko Vešović“ u Podgorici završio je 2014. godine. Dobitnik je diplome „Luča“ za rezultate postignute u osnovnoj i srednjoj školi.

Studijske 2014/15 godine upisuje osnovne akademske studije na Mašinskom fakultetu u Podgorici, smjer Mehatronika. Osnovne trogodišnje akademske studije završio je u roku, 2017. godine, nakon kojih upisuje dvogodišnje magistarske studije na studijskom programu Mehatronika, na istom fakultetu. Dvogodišnje magistarske studije završava 2020. godine, i stiče titulu magistra mehatronike odbranom magistarskog rada pod nazivom „Istraživanje mogućnosti primjene aktivnih magnetnih ležajeva u cilju smanjenja uticaja debalansa na intenzitet vibracija rotacionih mašina. Doktorske studije upisuje na Mašinskom fakuletu u Podgorici, smjer Mašinstvo 2022. godine.

Bio je član organizacionog odbora međunarodne naučne konferencije IRMES 2017, koja se održala u Trebinju 2017. godine. Polaznik je REBUS, Mahara treninga koji je održan u Palermu 2018. godine. U toku studiranja objavio je više radova na regionalnim i internacionalnim konferencijama.

Preko programa „Stručno osposobljavanje lica sa stečenim visokim znanjem“, koji realizuje Vlada Crne Gore i Uprava za kadrove, bio je angažovan na Mašinskom fakultetu u Podgorici u periodu od januara do oktobra 2018. godine. U periodu obavljanja stručnog osposobljavanja bio je član radnog tima za Kontrolu ispravnosti uređaja i opreme na linijama za tehnički pregled motornih vozila (obavezna polugodišnja kontrola propisana Zakonom o bezbjednosti saobraćaja RCG).

Za rezultate postignute tokom studiranja dobitnik je:

    • Diploma "19. Decembar" za najboljeg studenta na Mašinskom fakultetu za studijsku 2015/16. godinu – Glavni grad Podgorica,
    • Diploma za najboljeg studenta na Mašinskom fakultetu za studijsku 2016/17. godinu - Univerzitet Crne Gore,
    • Stipendija za najboljeg studenta na Mašinskom fakultetu za studijsku 2017/18. godinu - Inženjerska komora Crne Gore.

Od oktobra 2022. godine angažovan je kao saradnik u nastavi na Mašinskom fakultetu u Podgorici na oblasti Mehatronike.

Govori, čita i piše engleski jezik. Posjeduje i osnovna znanja njemačkog jezika. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.