Pomorski fakultet Kotor

Biografija




Biografija

Ilija Knežević je rođen 29.07.1998. godine u Nikšiću gdje je završio osnovnu i srednju školu. Tokom srednje škole učestvovao je na takmičenjima iz elektronike.

Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore, akademski studijski program Pomorska elektrotehnika upisao je 2017. godine i isti završio u julu 2020. godine. Nakon završetka osnovnih studija upisuje na istom Fakultetu master studijski program Pomorske nauke, modul Brodsko inžinjerstvo. U oktobru 2022. godine odbranio je master rad „Primjena koncepta virtuelne instrumentacije u mjerenju procesnih veličina“, pod mentorstvom prof. dr Tatijane Dlabač. Doktorske studije upisuje 2022. godine na Pomorskom fakultetu Kotor, smjer Pomorske nauke.

Tokom juna i avgusta 2020. godine bio je angažovan u firmi EFusion doo iz Nikšića na poslovima godišnje revizije trafostanica Možura (TS 110/30 kV, 50 KVA) i Krnovo (TS 110/33 kV). U periodu od januara do oktobra 2021. godine je odradio pripravnički staž na Pomorskom fakultetu Kotor. Tokom master studija i prve godine doktorskih studija na Pomorskom fakultetu Kotor bio je angažovan kao demonstrator na oblasti Brodske elektrotehnike na akademskim studijskim programima Pomorska elektrotehnika i Brodomašinstvo. U zimskom semestru akademske 2021/22. godine boravio je preko ERASMUS+ programa studentske mobilnosti na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku Univerziteta u Kragujevcu.

Tokom septembra 2023. godine, kao stipendista Univerziteta Crne Gore, imao je priliku da boravi na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu u Laboratoriji za električne strojeve i energetsku elektroniku gdje je uradio niz značajnih eksperimenata u okviru istraživanja za doktorsku disertaciju. Autor je više naučnih radova, objavljenih na međunarodnim i domaćim konferencijama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.