Centar za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije

Biografija




Biografija

Prof. dr Nedeljko Latinović je zaposlen na Biotehničkom fakultetu od 1999. godine, a zvanje redovni profesor za oblast zaštite bilja na Fakultetu dobio je 2020. godine. Doktorirao je 2007. godine, na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu na temu “Model zaštite vinove loze od ekskorioze u uslovima podgoričkog vinogorja“. Specijalizacije iz oblasti integralne zaštite bilja obavio je u Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj, a iz oblasti registracije sredstava za zaštitu bilja (pesticida) u Sloveniji i Velikoj Britaniji. Na brojnim međunarodnim skupovima u svojoj oblasti predstavio je svoje radove, putem postera i usmenih prezentacija.

Objavio je preko 160 naučnih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima i skupovima u zemlji i inostranstvu. Kao zaslužni pojedinac, za posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog, stručnog rada i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore, dobio je Priznanje Univerziteta Crne Gore 2019. godine, kao i Povelju za rezultate ostvarene u naučnoistraživačkom i stručnom radu povodom obilježavanja 85 godina postojanja Biotehničkog fakulteta (2022).

Trenutno je rukovodilac nacionalnog projekta: Primjena biofungicida u poljoprivredi i urbanim sredinama (BIOAPP), koga finansira Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (2024-2026) i bilateralnog projekta između Italije i Crne Gore: "Prognoza bolesti drveta vinove loze u održivom vinogradarstvu u Crnoj Gori i Italiji (GRAPETRUST)" Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (2023-2025).                                                         

       Detaljnije: https://www.ucg.ac.me/radnik/290399-nedeljko-latinovic



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.