Održana prva obuka Evropskog koledža za bezbjednost i odbranu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prva obuka Evropskog koledža za bezbjednost i odbranu pod nazivom "Osnove sajber bezbjednosti za profesionalce izvan tehničke struke", održana je na Univerzitetu Crne Gore (UCG), u periodu od 23. do 25. januara 2024. godine. Obuka je realizovana u saradnji Univerziteta Crne Gore i Nacionalnog univerziteta za javnu upravu iz Mađarske.

Događaj je podržala kompanija Sky-Express, a za logističku podršku pobrinula se NVO Women4Cyber.

Naučni menadžer Ulysseus Inovacionog haba za sajber bezbjednost, prof. dr Igor Đurović, prisustvovao je svečanom događaju. Profesor je istakao buduće akcije Ulysseus Inovacionog haba za sajber bezbjednost po pitanju pružanja edukativnih sadržaja i poboljšanja kapaciteta kako studenata i akademske zajednice, tako i profesionalaca iz privrede i/ili javne uprave. 

Ulysseus Inovacioni hab za sajber bezbjednost će tim povodom sarađivati sa svim dostupnim i zainteresovanim stranama kako bi pružio i tehničkom i ne-tehničkom dijelu zajednice što veći broj prilika za usavršavanje i sticanje ekspertiza. Tim povodom, Ulysseus Inovacioni hab za sajber bezbjednost je već započeo pregovore i saradnje sa interesantnim subjektima među kojima su i pomenuti privredni i nevladini subjekti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.