Pravni fakultet

Biografija




Biografija

Matija Stojanović je rođen 6. januara 1997. godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu je upisao 2015. godine, a završio septembra 2019. sa prosječnom ocjenom 9.90. Master studije na teorijsko-pravnom modulu istog Fakulteta upisao je 2019. godine, a završio 2021. odbranivši master rad „Identitet pravnog poretka: Slučaj Crne Gore“ s ocjenom 10. Iste godine, na istom Fakultetu, upisuje doktorske studije na ustavnopravnom smjeru.  

Tokom osnovnih studija je višestruko nagrađivan za postignuti uspjeh. Kao student se takmičio na univerzitetskim debatnim turnirima, osvojivši prvo mjesto na tri regionalna debatna turnira (Decembarac 2016, Monopol 2017 i Denny Crane Junior 2017). Učestvovao je i na dva evropska debatna prvenstva (Novi Sad 2018, Atina 2019). Po svršetku master studija, tri godine je bio zaposlen kao advokatski pripravnik, uspješno zastupajuči u predmetima različite vrste.

Radno iskustvo je sticao i kao saradnik u nastavi, kao i u oblasti tehnološkog preduzetništva, gdje je učestvovao u sprovođenju različitih nacionalnih i međunarodnih projekata, uključujući i „Horizon 2020“ i „Eramsus+“ projekte Evropske unije.

Organizator je i učesnik brojnih međunarodnih naučnih skupova i konferencija. 

Objavljeni naučni radovi:



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.