Medicinski fakultet

Biografija




Mirjana Nedović Vuković je rođena 10.04.1980.godine u Bijelom Polju, gdje je završila osnovnu školu kao đak generacije i gimnaziju kao Luča A. Nakon srednje škole upisuje Medicinski fakultet i stiče zvanje doktora medicine 2007. godine. Specijalizaciju iz medicinske statistike i informatike je završila na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2014.godine, a 2016. početno istraživanje u okviru doktorskih studija na Medicinskom fakultetu u Podgorici na temu “Prednosti joinpont regresione analize u odnosu na jednostavnu linearnu regresiju na primjeru analize trenda mortaliteta od raka pluća u Crnoj Gori za period 1990-2009.

Svoj radni angažman je započela 2008. godine u Domu zdravlja Podgorica kao ljekar pripravnik, a od 2010. godine je zaposlena u Institutu za javno zdrvalje Crne Gore gdje trenutno obavlja funkciju direktorke Centra za evidenciju podataka i istraživanja u oblasti javnog zdravlja, a od 2018. angažovana je i kao stručni saradnik na Medicinskom fakultetu u Podgorici, odsjek Visoka medicinska škola, na predmetu Metodologija istraživanja u zdravsrtvenoj njezi za osnovne studije i Osnovi metodologije istraživanja u zdravstvu sa informatikom za master studije.

Kao predstavnik Instituta za javno zdravlje bila je učesnik brojnih konferencija, nacionalnih i međunarodnih radionica, kao i nacionalnih i međunarodnih dijaloga, radnih grupa, edukativnih seminara i kurseva, a učestvovala je u brojnim edukacijama iz oblasti medicinske statistike i informatike i javnog zdravlja. 

Kontinuirano se bavi metodologijom naučnog istraživanja i kao specijalista medicinske statistike i informatike sprovela je statističke analize brojnih istraživanja (specijalističkih, magistarskih, doktorskih, naučnih) iz različitih oblasti medicine, a bila je saradnik i na nekoliko nacionalnih naučno-istraživačkih projekata. Kao značajno iskustvo izdvaja i učešće u međunarodnom projektu “Development and implementation of metacognitive problem-based modules in blended learning courses in medical sciences“ (ProBLeMS). Istraživački interesi su joj uglavnom vezani za medicinke nauke, medicinskuu statistiku i informatiku i javno zdravlje.

Objavila je nekoliko autorskih i koautorskih radova indeksiranih u bazama SCI I SCIE liste.

Udata, majka Anđele, Nađe i Anje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.