Profesorica Marković dekanka Biotehničkog fakulteta u drugom mandatu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Aktuelna dekanka Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Božidarka Marković izabrana je za dekana i u drugom mandatu, za period od 2022. do 2025. godine, na danas održanoj sjednici Upravnog odbora UCG, kojom jeImage predsjedavala prof. dr Rajka Glušica.

Dekanka Božović je izabrana na predlog Vijeća Fakulteta i uz  pozitivno mišljenje rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića, imajući u vidu biobibliografske reference dekanice. Na funkciju dekana Biotehničkog fakulteta profesorica Marković je stupila 3. avgusta 2019. godine. Do sada je kao istraživač učestvovala u realizaciji više  nacionalnih i međunarodnih projekata. Nacionalni je koordinator za  animalne genetičke resurse pri Organizaciji za hranu i poljoprivredu (FAO), od 2008. godine. U proteklih 15 godina imala je više stručnih usavršavanja u inostranstvu. Kao autor ili koautor do sada je publikovala više od 100 radova u domaćim i međunarodnim  časopisima i konferencijama.

Kada je riječ o kadrovskim pitanjima, danas je pokrenut i postupak za izbor direktora Istorijskog instituta UCG, s obzirom na to da aktuelnom direktoru, dr Radoslavu Raspopoviću, po sili zakona, prestaje radni odnos 1. decembra 2022. godine i  odlazi u penziju. Konkurs za izbor direktora biće objavljen u Biltenu UCG i u dnevnom listu koji se distribuira na teritoriji Crne Gore. Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori.

Pored kadrovskih pitanja, na današnjoj sjednici je bilo riječi o studentskim pitanjima, finasijskom poslovanju UCG, izvještajima o samoevaluaciji organizacionih jedinica koji su usvojeni.  

Takođe, usvojen je Nacrt Statuta društva sa ograničenom odgovornošću ,,Unispektrum”. Podsjećamo,  ovo društvo je osnovano na predlog stručnog tima Ekonomskog fakulteta, a baviće se pružanjem konsultantskih i naučno-stručnih usluga. "Unispektrum" treba da doprinese iskorišćivanju intelektualnog potencijala kojim raspolaže Univerzitet Crne Gore, odnosno zaposleni na Univerzitetu i fakultetske jedinice.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.