Fakultet dramskih umjetnosti

Biografija - Filipović Jelena




Biografija - Filipović Jelena

Jelena Filipović (1981) je producentkinja iz Podgorice. Diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje, gdje radi kao saradnica u nastavi na predmetu TV produkcija i Produkcija  digitalnih interaktivnih medija. Doktorant je na Fakultetu dramskih umetnosti Beograd, Naučne doktorske studije Menadžment umetnosti i medija. Koproducent je dugometražnog igranog fllma Ispod mosta među stijenama (red: Pavle Simonović, 2016); Izvršni producent je dugometražnog igranog filma Peščanik (red:Szabolcs Tolnai 2007); Production manager je dugometražnih igranih filmova Pogled sa Ajfelovog tornja (red. Nikola Vukčević 2005); Atomski s desna (red. Srđan Dragojević 2014) i Vrijeme između nas (red. Andro Martinović 2016). Kao producent ostavrila je više stotina TV emisija, veliki broj muzičkih video klipova, namjenskih filmova, televizijskih reklama i velikih scenskih manifestacija, a radila je i u oblasti menadžmenta projekata iz kulture.

Izvršni je producent i pokretač serijala emisija posvećenih izvještavanju sa Filmskih festivala: Berlinale, Venice Film Festival i Canne. Koproducent je Underhill festival - Podgorica.

U periodu od 2004. do danas radila je kao producent, direktor produkcije i producent interaktivnih medija na nekoliko nacionalnih radio-televizijskih mreža, a godine 2011. bila je utemeljivač i rukovodilac projekta osnivanja televizije 777.

jfilipovic888@gmail.com 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.