Filološki fakultet

Biografija - Mijušković Marija




Biografija - Mijušković Marija

 Dr Marija Mijušković je diplomirala na Odsjeku za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Magistrirala je sa radom iz oblasti metodike nastave stranih jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu, 2008. godine. Doktorsku disertaciju  odbranila je u novembru 2016. godine na Filološkom fakultetu u Nikšiću.

Na Univerzitetu Crne Gore radi od 2004. godine. Angažovana je na predmetima Osnovi metodike nastave engleskog jezika, Metodika nastave engleskog jezika sa školskim radom, Nastavni sadržaji u predškolskom i osnovnom obrazovanju (Obrada jezičkih i književnih sadržaja), Nastavni sadržaji u srednjoškoskom obrazovanju (Obrada jezičkih i književnih sadržaja), Engleski jezik I i II na SP Srpski jezik i književnost, Engleski jezik V i VI na lingvističkim studijskim programima. Izvodila je i nastavu na predmetima: Savremeni engleski jezik II (Obrada teksta, Prevod E-C), Savremeni engleski jezik IV (Akademsko pisanje), Savremeni engleski jezik V i VI (Gramatika, Pismene i usmene vježbe), , Engleski jezik I i II na SP Pedagogija, Engleski jezik struke na Studijskim programima  Psihologija Filozofskom fakulteta U Nikšiću,  Primijenjena fizioterapija u Igalu, Visoka medicinska škola Berane.

Učestvovala je na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama iz oblasti metodike nastave stranih jezika i primijenjene lingvistike. 

Članica je udruženja nastavnika engleskog jezika (English Language Teachers’ Association) i Društva za primijenjenu lingvistiku Crne Gore.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.