Pomorski fakultet Kotor

Biografija - Mraković Ivan




Biografija - Mraković Ivan

Ivan Mraković je rođen 1989. godine u Kotoru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Osnovne studije je završio 2013. godine na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru - smjer Nautika. Godinu kasnije na istom fakultetu - smjer Politehnika u pomorstvu, stekao je diplomu SpecApp. Na Fakultetu za informacione tehnologije (Univerzitet Mediteran) 2021. godine je odbranio rad na temu „Analiza modela za smanjenje DDoS sajber bezbjednosnih prijetnji na brodovima u prekookeanskoj plovidbi“ i stekao zvanje MSc. Trenutno je doktorand Fakulteta za pomorstvo u Kotoru na smjeru Pomorske nauke.

Kao učenik Srednje pomorske škole u Kotoru proglašen je đakom generacije 2004/08. Tokom osnovnih studija stipendiran je od strane Opštine Kotor i novčano nagrađen od strane fonda „Borivoj Dobrilović“ za izvrsne rezultate postignute tokom prve dvije godine studija.

Aktivno plovi od 2011. godine. Zvanje „zapovjednik na brodovima od 3000 BT ili većem“ stekao je 2019. godine.

U periodu od 1.12.2013. – 30.11.2017. godine učestvovao je u realizaciji projekta pod nazivom "Modernizing and harmonizing maritime education in Montenegro and Albania - MArED" (broj projekta 544257-TEMPUS-I-2013-1-ME-TEMPUS-JPCR) čiji je koordinator bio Pomorski fakultet Kotor. Projekat je finansiran u okviru Tempus IV programa.

Od septembra 2016. godine je angažovan na Pomorskom fakultetu kao laborant za oblast Nautike i instruktor u Centru za obuku pomoraca.

Autor i koautor je više naučnih radova objavljenih na međunarodnom nivou. Koautor je stručne knjige objavljene 2020. godine pod nazivom „Pravila držanja navigacione straže na brodu“.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.