Medicinski fakultet

Biografija - Mićović Tijana




Biografija - Mićović Tijana

Tijana Mićović je rođena 1990. godine u Nikšiću, gdje je završila Osnovnu školu „Braća Ribar“ i Gimnaziju „Stojan Cerović“, kao dobitnica diplome „Luča I“. Na Državnom takmičenju učenika srednjih škola 2006. godine, osvojila je prvo mjesto iz oblasti Opšte i neorganske hemije, a 2008. godine prvo mjesto iz oblasti Organske hemije. U tom periodu (2007.) izdala je knjigu refleksivne poezije „Isprekidani glasovi”.

Farmaceutski fakultet u Podgorici upisala je studijske 2009/2010. godine i diplomirala u roku, za 4 godine i 9 mjeseci sa prosječnom ocjenom A (9.99), kao student generacije i dobitnica najvišeg državnog priznanja za svršene studente - Plakete Univerziteta Crne Gore za najboljeg svršenog studenta u Crnoj Gori iz oblasti tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka za studijsku 2014/15. godinu.

Tokom perioda studija, dobila je brojne nagrade i priznanja za postignute rezultate (nagrada Univerziteta Crne Gore za studenta generacije Farmaceutskog fakulteta, 2011. godine; Atlas stipendija za najboljeg studenta Farmaceutskog fakulteta, 2014. godine; Studentska nagrada “18. septembar” Opštine Nikšić, za najboljeg studenta Farmaceutskog fakulteta, 2014. godine; stipendije Ministarstva prosvjete i nauke).

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Farmakognozijska ispitivanja herbe izopa, Hyssopus officinalis L. (Lamiaceae) iz Crne Gore i Srbije“, odbranila je 2022. godine na Medicinskom fakultetu u Podgorici Univerziteta Crne Gore (doktorski studijski program Framacija, naučna oblast Farmakognozija).

Od završetka studija, 2014. godine, angažovana je u kontinuitetu, kao saradnik u nastavi na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Tijana Mićović je zaposlena u Institutu za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore, na poziciji rukovodioca Odjeljenja za izdavanje dozvola za uvoz/izvoz.

Jezici: engleski i ruski.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.