Pomorski fakultet Kotor

Biografija




Biografija

Milošević Dragana rođena je 15. septembra 1995. godine u Kotoru. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Herceg Novom, gdje je 2014. godine završila smjer ekonomski tehničar. Dobitnik je diplome „Luča”. Osnovne studije završila je na Pomorskom fakultetu Kotor, studijski program Menadžment u pomorstvu, modul: Carine, špedicija i osiguranje, sa prosječnom ocjenom „B“- 9.36. Postdiplomske specijalističke studije završila je na istom studijskom programu Pomorskog fakulteta Kotor  sa prosječnom ocjenom „A“ (9.50). Specijalistički rad „Istraživanje i projekcije razvoja marina i nautičkog turizma Crne Gore“ odbranila je u septembru 2018. godine, sa ocjenom A. U toku studiranja bila je dobitnik stipendije grada Herceg Novog.

Postdiplomske magistarske studije, studijski program Menadžment u pomorstvu, upisala je studijske 2018/19. godine, a  oktobra 2021. godine uspješno je odbranila magistraski rad pod nazivom "Primjena poslovnih strategija za postizanje konkurentske prednosti marina u Crnoj Gori" sa ocjenom "A" i stekla zvanje magistra Menadžmenta u pomorstvu.

Studijske 2021/22. godine upisuje doktorske studije u okviru studijskog programa Menadžment u pomorstvu i logistika.

Radno iskustvo stiče na Pomorskom fakultetu Kotor. Tokom 2019. godine obavljala je program stručnog osposobljavanja na Fakultetu. U decembru iste godine, birana je u zvanje saradnik u nastavi – honorarno angažovanje za studijsku 2019/20. godinu. Od septembra 2020. godine izabrana je u zvanje saradnik u nastavi sa punim radnim vremenom za oblast angažovanja Menadžment u pomorstvu za sljedeće predmete: Menadžment u pomorstvu, Istraživanje pomorskog tržišta, Brodarsko poslovanje, Organizacija pomorskih preduzeća, Osnovi logistike morskih luka, Poslovna logistika, Marketing usluga u pomorstvu, Marketing u pomorstvu, Organizacija rada i upravljanje na brodu. 

Autorka i koautorka je nekoliko naučnih radova iz oblasti Menadžmenta i Marketinga u pomorstvu. Učestvovala je na međunarodnim naučnim konferencijama i obukama. Član je radnog tima na projektu od međunarodnog značaja. Kao učesnica međunarodnog programa mobilnosti osoblja predavala je i usavršavala se na visokoobrazovnim ustanovama u Ruminiji, Litvaniji i Letoniji. Članica je Asocijacije žena u logistici i nevladinog udruženja NU „Alumni klub Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore“.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.