Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Biografija - Mandić Svetlana




Biografija - Mandić Svetlana

Svetlana Mandić je rođena u Nikšiću, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Dobitnica je diplome “Luča”. Na  Filozofskom fakultetu u Nikšiću završila je za nastavnika biologije i hemije i bila najbolji student pomenutog Fakulteta. Radila je kao nastavnica pomenutih predmeta u JU OŠ “Bajo Pivljanin”, Donja Brezna, kao i u školi "Braca Topalović", Plužine, gdje je realizovala veći broj projekata (između ostalog pokrenula i uređivala časopis “Pivsko oko”). Bila je predsjednica Društva mladih ekologa Nikšić, gdje je takođe pokrenula i uređivala časopis “Eko sat”.

Završila obuku za primjenu “Programa prevencije narkomanije u osnovnim školama” u organizaciji UNICEF-a, Ministarstva prosvjete i nauke Crne Gore i Zavoda za zdravstvenu zaštitu Podgorica (Bečići, 2002).

Na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, na studijskom programu Novinarstvo,  završila osnovne (“B”–9.28), specijalističke (“A”–9.53) i magistarske studije (“A”–9.80). . Tema magistarskog rada bila je  “Pisanje o osobama sa invaliditetom u dnevnim novinama u Crnoj Gori”, pod mentorstvom prof. dr Stjepana Malovića. Trenutno pohađa doktorske studije na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, smjer Novinarstvo (prosječna ocjena “A”).

Učenica konferencije “Dubrovački medijski dani”  (2007) u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku, Hrvatska : Uloga odnosa s javnostima u kreiranju javnog mnjenja (izlaganje “PR u ratu i miru – vožnja u magli”).

Radi kao novinarka Dnevnih novina “Vijesti” (dopisnica iz Nikšića). Dobitnica je nagrade (2018) za reportaže koju dodjeljuje Društvo crnogorskih novinara. Honorarno piše i za časopis Inženjerske komore  Crne Gore "Pogled".

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, UCG, je saradnik u nastavi na predmetima (Uvod u novinarstvo, Teorija i tehnika novinarstva, Pisanje za štampane medije, Novinarska etika, Štampa i agencije, Odnosi sa javnošću). Bila je član redakcije koja je uradila Monografiju povodom desetogodišnjice pomenutog Fakulteta, kao samostalne univerzitetske jedinice (2018.)



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.