Medicinski fakultet

Biografija




Biografija

  Rođen sam 01.10.1993. godine u Bijelom Polju, gdje sam završio osnovnu školu ,,Vladislav Sl. Ribnikar“ kao dobitnik diplome ,,Luča“ i Đak generacije. U Podgorici sam završio srednju školu, gimnaziju ,,Slobodan Škerović“, takođe kao dobitnik diplome ,,Luča“ i kao Đak generacije. Tijekom školovanja sam osvajao više puta nagrade na Republičkim i Državnim takmičenjima iz Matematike; te bio predstavnik Crne Gore na Internacionalnim Matematičkim Olimpijadama 2011. godine u Amsterdamu, Holandija i 2012. godine u Mar del Plati, Argentina, kao i na Balkanskoj Matematičkoj Olimpijadi 2012. godine u Antaliji, Turska.

  Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore sam upisao studijske 2012/13. godine, a završio 05.06.2018. godine sa prosječnom ocjenom A (9.87). Tijekom studiranja dobitnik sam više godišnjih nagrada Dekana Medicinskog fakulteta za ostvareni uspjeh u toku studija. Takođe sam dobitnik studentske nagrade Glavnog Grada ,,19. Decembar“ za 2016. godinu. Posljednje četiri godine na fakultetu biran  sam u zvanje studenta-demonstratora na predmetu Medicinska fiziologija. Bio sam stipendista Ministarstva prosvjete Crne Gore za vrijeme trajanja Gimnazije i studiranja. Učestvovao sam na brojnim edukacijama (seminarima, kongresima i sl.) iz različitih oblasti medicine.

  Odlukom Vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore izabran sam za saradnika u nastavi za predmete Medicinska fiziologija, Opšta i oralna fiziologija, Fiziologija I i Fiziologija II na studijskim programima Medicina, Stomatologija i Farmacija.

  Učitelj sam narodnih igara u folklornom ansamblu KIC-a ,,Budo Tomović“ u pionirskom sastavu, kao i aktivni igrač reprezentativnog ansambla. Govorim engleski, ruski, turski i španski jezik.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.