Rektorat

Prijave za upis na master i specijalističke studije Univerziteta Crne Gore sjutra
Prijave za upis na master i specijalističke studije Univerziteta Crne Gore sjutra

 

Univerzitet Crne Gore raspisao je danas konkurs za upis na master studije i specijalističke studije, u II upisnom toku, za studijsku 2021/22. godinu. sa 1.151 slobodnim mjestom za master i 1.718 mjesta za specijalističke studije.

Prijave za specijalističke i master studije se predaju u istom danu, u srijedu, 27. oktobra, studentskim službama organizacionih jedinica.

Za upis na master studijske programe kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji su oglašeni ovim konkursom, a koji je kao dodatni uslov za upis utvrđen Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta Crne Gore i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija  Univerziteta Crne Gore.

Prijemni ispiti će biti organizovani od 28. do 30. oktobra, u skladu sa rasporedom koji će organizacione jedinice istaći na internet stranici, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta (www.ucg.ac.me).

Kandidat za upis su dužni podnijeti prijavu i dokaze o ispunjenosti uslova, koji su propisani tekstom konkursa.

Upis i izdavanje uvjerenja završiće se zaključno sa 4. novembrom, za master studije, dok će se upis za specijalističke studije završiti  zaključno sa 29. oktobrom.

Tekstovi konkursa dostupni su na zvaničnoj stranici Univerziteta Crne Gore na linkovima:

Konkurs za upis na specijalisticke studije Univerziteta Crne Gore II rok

Konkurs za upis na master studije za studijsku 2021/22. godinu II rok  

Broj posjeta : 1440

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.