Za svjetsko znanje siguran korak: Filološki fakultet




Za svjetsko znanje siguran korak: Filološki fakultet

Ukoliko gajite ljubav i interesovanje prema proučavanju različitih jezika i humanistici uopšte, zapažate aktivno, izvan rutine i želite da se bavite kreativnom vrstom posla, Filološki fakulet Univerziteta Crne Gore je najbolji izbor za vas.

Jezik je, kako je davno rekao Vuk Karadžić, hranitelj naroda, dok je Karl Marks tvrdio da čovjek više vrijedi ukoliko govori više jezika. Ukoliko upišete Filološki fakultet bićete u prilici da studirate na jednom od sedam studijskih programa i izučavate engleski, francuski, ruski, italijanski, njemački jezik i književnost, kao i crnogorski, odnosno srpski jezik i južnoslovenske književnosti. Takođe, možete izabrati španski kao drugi strani jezik na osnovnim studijama.

Više informacija o Filološkom fakultetu možete naći na internet stranici Studentski informator - Filološki fakultet, dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.