Fakultet dramskih umjetnosti

Biografija - Živković-Kurdadze Mirjana




Biografija - Živković-Kurdadze Mirjana
doc. mr Mirjana Živković-Kurdadze, oblast Muzička umjetnost 

Diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na Odsjeku za opštu muzičku pedagogiju i na Muzičkoj akademiji u Podgorici na Odsjeku za dirigovanje. Završila studije drugog stepena specijalističkih akademskih studija primijenjene muzike na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu - magistar iz oblasti primijenjene muzike. Kao stipendista italijanske vlade boravila na specijalizaciji na prestižnom Konzervatorijumu Santa Cecilia u Rimu. Angažovana kao asistentkinja, stručna saradnica i predavač na Muzičkoj akademiji i Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, i na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu. U Radio Titogradu obavljala poslove urednice Redakcije umjetničke muzike.            

Na interpretativnom planu bilježi nastupe s instrumentalnim i vokalnim ansamblima. Pored dirigovanja, deluje kao korepetitorka i organizatorka koncerata i autorka projekata. Predsjednica je NVO Vox mirus.

Baveći se istraživačkim radom iz oblasti horske muzike i muzike u medijima – primijenjena muzika, objavila je publikacije Vokalna muzika crnogorskih kompozitora i Primijenjena muzika Borislava Tamindžića.  

mirjanazivkovic724@gmail.com 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.