Filološki fakultet

Biografija - Nikolić Spomenka




Biografija - Nikolić Spomenka

Visi lektor sa punim radnim vremenom

 

Magistrirala sam 1999. sa temom Kontrastivna analiza engleskih adjektivala ali sam svoju karijeru na Univerzitetu Crne Gore zapocela mnogo ranije. O mog pocetka rada na Departmanu za Engleski jezik I literature, bila sam aktivno ukljucena  i izvodila nastavu iz razlicitih jezickih vjezbi.

Sada, mogu sa ponosom da ustvrdim da sam  clan akademskog osoblja kao visi lektor sa punim radnim vremenom.

Sa puno entuzijazma organizujem svoje casove. Uvodim razlicite teme kroz tekuce jezicke kurseve. Zelim da pomognem mojim studentima da nauce engleski jezik I budu zadovoljni time na kraju samog kursa.

Kao osoba sam optimisticna, energicna I otvorena za sva pitanja I nedoumice. Kao profesor sam zahtjevna, strpljiva i svjesna da im moram pomoci na putu njihovog ucenja I napretka

Ucenje jezika zahtjeva disciplinu, opservaciju, istrazivanje I mastu. Neki aspekti kao sto su fonologija ili gramatika  zahtjevaju paznju na detaljima I logickoj argumentaciji. Drugi, kao sto su jezicki razvitak I jezicke varijacije zahtjevaju da se prikupljaju, analiziraju I evaluiraju vasi sopstveni podaci. Pronaci kako jezik “radi” je zaista intelektualni izazov.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.