Arhitektonski fakultet

Biografija




Biografija

Msc Marija Ćaćić, spec.arh.

Rođena je u Pljevljima 1991. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Osnovne i specijalištičke studije završila je na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici. Zvanje master inžinjera arhitekture stekla je na Fakultetu tehničkih nauka (Departman za arhitekturu i urbanizam) u Novom Sadu. Dio master studija je pohađala na Arhitektonskom fakultetu u Bjalistoku, u Poljskoj. Trenutno je student doktorskih studija na FTN-u, u Novom Sadu.

Dobitnica je nagrade Univerziteta Crne Gore za najbolju studentkinju Arhitektonskog fakulteta 2011/12 godine; nagrade Arhitektonskog fakulteta 2012. godine; priznanja 21. Međunarodnog Salona Urbanizma za studentski rad; kao i nekoliko studentskih stipendija (Inžinjerska komora Crne Gore, Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Erasmus +). Publikovala je i izlagala radove na više domaćih i međunarodnih izložbi iz oblasti arhitekture i urbanizma i učestvovala je na nekoliko međunarodnih konkursa.

Stručnu praksu započela je 2015. godine u arhitektonskom birou ,,Green house’’ u Podgorici, gdje je radila kao saradnik projektant. Član je NVO Arh Komuna - Centar za arhitekturu i kulturu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.