Fakultet političkih nauka

Biografija




Biografija

Bojana Laković je rođena 22. decembra 1990. godine u Podgorici. Nakon završene osnovne i srednje škole u Podgorici, upisala je Fakultet političkih nauka. Diplomirala je na FPN-u, na studijskom programu Novinarstvo, sa prosječnom ocjenom 9,78. Za odličan uspjeh dobila je stipendiju Ministarstva prosvjete kao i nagradu Fakulteta. Trenutno je na magistarskim studijama Fakulteta političkih nauka, Univerziteta Crne Gore, na studijskom program Odnosi sa javnošću.

Bojana je kao student volontirala u nekoliko medija, između ostalog na Radiju 98 i dnevnim novinama Pobjeda i Blic Crna Gora. Već na drugoj godini studija počinje svoj radni angažman u nezavisnom dnevniku Vijesti. Radila je i u firmi Universal media, kao media planer. Od 2016. godine radi u Sindikatu medija Crne Gore, gdje je zadužena za istraživanja položaja novinara i ostalih medijskih radnika. Na Fakultetu političkih nauka je angažovana od oktobra 2017. godine, kao saradnica u nastavi na studijskim programima Novinarstvo i Medijske studije i novinarstvo.

Pohađala je više domaćih i međunarodnih obuka i treninga o izvještavanju za medije, kao i o medijskim i radnim pravima. Govori engleski i ruski, a služi se španskim jezikom.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.