Filološki fakultet

Biografija




Biografija

Eli Mak (Elli Mack) je rođena 1984. godine u Tibingenu (Njemačka). Studirala je lingvistiku i međunarodnu komunikaciju, sociologiju, pedagogiju i njemački kao drugi strani jezik na Martin Luter Univerzitetu u Haleu i na Fridrih Šiler Univerzitetu u Jeni. Tokom studija živjela, studirala i radila je u Estoniji, Švedskoj i Rusiji.
Završila je svoje studije odbranivši magistarski rad na temu „(Jezička) raznolikost u vrtiću – uklanjanje barijera u komunikaciji kroz jezičko i kulturno senzibilan rad sa roditeljima.“

Posle studija je radila dvije godine u Rusiji kao lektorka na Univerzitetu Amura na Dalekom istoku. U Njemačkoj je bila zaposlena kao nastavnik njemačkog jezika na raznim jezičkim institucijama i na Martin Luter Univerzitetu u Haleu. Radila je kao savjetnik na Saveznom institutu za poboljšanje kvaliteta u školama i obrazovanje učitelja u oblasti međunarodne komunikacije i njemačkog kao drugog stranog jezika.

Od septembra 2018. godine radi kao lektorka Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) na Filološkom fakultetu u Nikšiću. Predaje Savremeni njemački jezik i Metodiku nastave njemačkog jezika.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.