Medicinski fakultet

Dr med. Vukašin Stojanović




Dr med. Vukašin Stojanović

Dr Vukašin Stojanović rođen je 1. jula 1997. godine u Nikšiću. U svom rodnom gradu završio je Osnovnu školu “Braća Ribar” i Gimnaziju “Stojan Cerović”, kao nosilac diplome Luča I. Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore upisao je 2016. godine, a na istom diplomirao 4. jula 2022. sa prosječnom ocjenom 9,97 (A) čime je stekao zvanje doktora medicine (tema diplomskog rada: Autoimunost – patofiziološki i klinički aspekti).

Višestruko je nagrađivan u toku i po završetku studija:

- pet Godišnjih studentskih nagrada Medicinskog fakulteta (2017-2022)

- Nagrada Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta za studijsku 2021/22. godinu

- Studentska nagrada Opštine Nikšić za izuzetan uspjeh u studiranju za 2022. godinu

- Plaketa Univerziteta Crne Gore za najboljeg diplomiranog studenta iz oblasti prirodno-matematičkih, tehničkih i medicinskih nauka (kao najveće priznanje Univerziteta).  

U toku studija bio je stipendista Ministarstva prosvjete i Opštine Nikšić. Od druge do šeste godine studija bio je angažovan kao student – demonstrator na predmetima Anatomija i Patološka fiziologija. Učestvovao je  na više domaćih i regionalnih studentskih kongresa, a osvojio je nagradu za najbolju usmenu prezentaciju na Montenegrin International Medical Summit-u 2021.

Nakon obavljenog obaveznog pripravničkog staža u Domu zdravlja Nikšić i položenog državnog ispita, zaposlen je u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore. Od studijske 2022/23. angažovan je kao saradnik u nastavi na Katedri za anatomiju Medicinskog fakulteta u Podgorici. Od novembra 2022. godine je student doktorskih studija na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Govori engleski jezik, a služi se italijanskim i njemačkim jezikom.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.