Završeno Evropsko prvenstvo u Zagrebu - studenti Univerziteta Crne Gore u tri sporta osvojili srebro i dvije bronze




FOTO GALERIJA

U okviru EUSA Combat Games igara koje su održane u Zagrebu, od 31. jula do 3. avgusta 2019. godine, na prvenstvu Evrope za studente u karateu, kik boksu i džudou, takmičari iz Crne Gore su osvojili tri medalje, što je ukupan bilans učinka u glavnom gradu Hrvatske.

U konkurenciji kolega sa 404 univerziteta iz 36 zemalja Starog kontinenta, studenti Univerziteta Crne Gore su uspjeli da se domognu jedne srebrne i dvije bronzane medalje, što je ravno podvigu, imajući u vidu kvalitet preko 1.300 takmičara koji su učestvovali u ovim sportovima i tekvondou.

Sinoć su, na svečanoj ceremoniji zatvaranja Evropskog prvenstva u Zagrebu, uručene bronzane medalje ženskom karate kata timu Univerziteta Crne Gore, a  koje su zasluženo pripale Jovani Marić, Milici Bjelici i Mii Roganović. Sve tri takmičarke su članice Karate kluba "Budućnost" iz Podgorice.

Takođe, bronzana medalja je na ceremoniji zatvaranja igara uručena i kik bokseru Danilu Jekniću, takmičaru Kik boks kluba "Rad" iz Podgorice i studentu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Novo Raičević je prvi džudista Univerziteta Crne Gore koji je učestvovao u finalu prvenstva Evrope. Pobjedom u polufinalnom meču sa predstavnikom Francuske, kao i u prethodnom meču, bacanjem Ura nage tehnikom, obezbijedio je prolaz u finalnu rundu, čime je osigurao srebrnu medalju. Raičević je član Džudo kluba "Akademik" iz Nikšića i student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

To je ujedno bila treća i posljednja medalja za Univerzitet Crne Gore. Njemu je odličje uručeno neposredno nakon takmičenja.

Naši takmičari, treneri i vođstvo puta jutros su, iz Zagreba, autobusom krenuli u 8.00 časova na put za Crnu Goru.

Univerzitet Crne Gore im želi ugodnu dobrodošlicu, puno uspjeha i sreće u daljem studiranju i takmičenjima.

 

Vezane vijesti :

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/50233-nakon-dvije-bronzane-medalje-takmicara-univerziteta-crne-gore-na-evropskom-prvenstvu-u-zagrebu-srebro-za-nova-raicevica

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/50228-nakon-zenskog-kata-tima-u-karateu-bronzana-medalja-sa-prvenstva-evrope-i-danilu-jeknicu

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=10&objava_id=50226

Image

http://www.antenam.net/sport/ostalo/128646-studenti-univerziteta-crne-gore-u-tri-sporta-osvojili-srebro-i-dvije-bronze

https://www.vijesti.me/sport/ostali-sportovi/crnogorskim-takmicarima-tri-medalje-u-zagrebu

http://rtcg.me/sport/ostali-sportovi/248733/studentima-srebro-i-dvije-bronze.html

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/tri-medalje-za-crnu-goru/

https://www.aktuelno.me/sport/eusa-combat-games-crna-gora-osvojila-tri-medalje-u-zagrebu/

http://reprezentacija.me/srebro-za-nova-raicevica-u-zagrebu/

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.