Kalendar, najave događaja

Juni 2023

ponutosričetpetsubned
1
2

Panel diskusija 2. juna:...

Gostujuće predavanje Harisa Memića...

3

Vebinar o zahtjevima otvorene...

4
5
6

MECO konferencija...

7

MECO konferencija...

8

MECO konferencija...

9

MECO konferencija...

Najcitiraniji naučnik u Hardware...

10

MECO konferencija...

11
12

EUTOPIA MORE radionica za...

Javna tribina: Osavremenjivanje i...

13

EUTOPIA MORE radionica za...

14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Najave događaja

Panel diskusija 2. juna: Sajber higijena i bezbjednosna kultura u organizacijama

Multidisciplinarna panel diskusija „Sajber higijena i bezbjednosna kultura u organizacijama“, u organizaciji Univerziteta Crne Gore, Udruženja pravnika i kompanije Sky Express, regionalnog lidera u implementaciji inovativnih sajber bezbjednosnih softverskih rješenja, održaće se u Rektoratu UCG, u Podgorici, 2. juna 2023. godine, sa početkom u 11.00 časova. Cilj panel diskusije je osnaživanje inkluzivnog pristupa relevantnih aktera u smislu koordinisane multisektorske saradnje sa osloncem na sljedeće stubove: razvoj digitalne pismenosti, sajber higijena, jačanje operativnih kapaciteta za odgovor na sajber incidente i inteziviranje kooperacije u kibernetičkom prostoru.


Gostujuće predavanje Harisa Memića 2. juna

U okviru predmeta Digitalne metode u arhitekturi u petak, 2. juna 2023, sa početkom u 14.00 sati, u Multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, održaće se gostujuće predavanje arhitekte Harisa Memića pod nazivom AI - arhitektonska distopija.

Vebinar o zahtjevima otvorene nauke u praksi - Horizont Evropa

Vebinar je organizovan s ciljem da se prakse otvorene nauke olakšaju za razumijevanje i implementaciju, pa ukoliko ste nosilac granta Horizont Evope i imate nedoumice u pogledu otvorenog pristupa publikacijama i upravljanja podacima o istraživanju, ovaj vebinar može biti od koristi. Ciljna publika su koordinatori projekta, istraživači, menadžeri istraživanja, a link za registraciju je dostupan u tekstu.


MECO konferencija u Budvi od 6. do 10. juna

MECO konferencija - jedna od najznačajnijih naučnih i stručnih manifestacija iz oblasti ugrađenih računarskih sistema, Embedded Computing (EC), Sajber fizičkih sistema, Cyber Physical Systems (CPS) i Interneta stvari, Internet of Things (IoT) održaće se ove godine u Budvi od 6. do 10. juna.

Najcitiraniji naučnik u Hardware Security oblasti Onur Mutlu gostuje 9. juna na Univerzitetu Crne Gore

Profesor Onur Mutlu, najcitiraniji svjetski naučnik u oblasti oblasti Hardware Security, održaće predavanje na tu temu na Univerzitetu Crne Gore, 9. juna, u 12.00 sati, u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore, u Podgorici.


EUTOPIA MORE radionica za Zapadni Balkan – Strategija internacionalizacije

Udruženje univerziteta “EUTOPIA”, u saradnji Univerziteta iz Ljubljane i Univerziteta Crne Gore, organizuje prvu radionicu za Zapadni Balkan na temu strategije internacionalizacije. Radionica će se održati 12. i 13. juna 2023. godine u Rektoratu UCG.

Javna tribina: Osavremenjivanje i unapređenje kvaliteta nastavnog procesa

Građevinski fakultet, u saradnji sa Studentskim Vijećem Građevinskog fakulteta, organizuje javnu tribinu na temu