Uspješno završena obuka studenata Mašinskog fakulteta u Španiji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Deset studenata Mašinskog fakulteta su na Univerzitetu u Gironi - Španija, uspješno završili dvosedmičnu obuku o preduzetničkim kompetencijama i stekli međunarodno priznate sertifikate. 

Tokom ove obuke studenti svih nivoa studija su se, radeći u petočlanim timovima sa studentima iz Albanije i Bosne i Hercegovine, upoznali sa metodama i tehnikama razvoja novih biznis ideja i izradom biznis planova što im omogućava da inovativne i preduzetničke ideje pretoče u startup kompanije.

Međunarodni Erasmus + projekat KnowHub, čija je realizacija u toku, predstavlja čvorište preduzetničkih ideja studenata na Univerzitetu Crne Gore. Projekat pruža podršku i infrastrukturu studentima za komercijalizaciju inovativnih ideja i pokretanje sopstvenog biznisa, ali i akademskom osoblju za komercijalizaciju rezultata primijenjenih istraživanja. Sa druge strane, podržava i održivost i unapređenje poslovanja  proizvodnih preduzeća kojima nedostaje znanje i infrastruktura za inovativni razvoj proizvoda. Univerzitet Crne Gore realizuje ovaj projekat sa univerzitetima iz Austrije, Španije, Finske, Albanije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Detaljnije informacije o projektu se mogu naći na sajtu: https://knowhub.eu/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.