Potpisan Memorandum o saradnji Ministarstva prosvjete i Mašinskog fakulteta




Potpisan Memorandum o saradnji Ministarstva prosvjete i Mašinskog fakulteta

Memorandum o saradnji Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Ministarstva prosvjete Vlade Crne Gore, potpisali su dekan Fakulteta prof. dr Radoje Vujadinović i ministar prosvjete mr Miomir Vojinović, na zvaničnom sastanku u Ministarstvu prosvjete, u Podgorici.

Mašinski fakultet se obavezao da će pružiti podršku Ministarstvu prosvjete u izradi strateških dokumenata, metodologija, smjernica, studija, kao i pri izradi zakona i podzakonskih akata, pri izradi ekspertiza i elaborata u pogledu istraživanja i održivosti, kao i inovacija u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete.

Posebno značajnom se smatra realizacija praktičnih vježbi učenicima srednjih škola iz oblasti mašinstva,  drumskog saobraćaja i mehatronike u laboratorijama Mašinskog fakulteta. Ministarstvo prosvjete je prepoznalo potencijal Mašinskog fakulteta za organizovanje  i realizaciju obuka predavačima teorijske nastave, instruktorima vožnje i članovima ispitnih komisija u auto školama.

Memorandumom je predviđena zajednička izrada stručnih publikacija i organizovanje konferencija čiji se tematski dio odnosi na principe iz oblasti mašinstva, drumskog saobraćaja i mehatronike.

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.