Zašto odabrati Mašinski fakultet?




Zašto odabrati Mašinski fakultet?

Izbor studija jedna je od najvećih prekretnica u životu svake mlade osobe. Šta i gdje studirati je ozbiljna odluka, a sa njom se suočava svaka nova generacija srednjoškolaca u svijetu. Od te odluke zavisi buduća profesionalna karijera, ali i uspjeh na privatnom planu. Zato je za svaku mladu osobu važno da studira ono što voli, ali i što se u budućnost na tržištu rada najviše traži.

Prema predviđanjima vodećih svjetskih stručnjaka inženjerstvo je profesija budućnosti. Procjenjuje se da će u svijetu za 10 godina biti 90 odsto inženjera i 10 odsto ostalih struka. Znači, ako vas interesuju robotika, vještačka inteligencija, mehatronika, električna vozila, bespilotne letjelice, energetska efikasnost… Ako ste kreativni, inovativni, preduzimljivi, želite da gradite bolju budućnost onda je Mašinski fakultet pravi izbor. Kroz dinamičan i interdisciplinaran nastavni program pružiće kvalitetno obrazovanje i zanimljive istraživačke projekte. Takođe, biće vam obezbijeđena akademska edukacija iz svih glavnih područja mašinskog inženjerstva i drumskog saobraćaja, uključujući između ostalog i proizvodni i industrijski inženjering, konstruisanje, modeliranje, drumska vozila, marketing u saobraćaju, transport robe i putnika, bezbjednost saobraćaja...

Mašinski fakultet UCG-a ima dugu tradiciju, ali s pažnjom prati i prilagođava se savremenim naučnotehnološkim kretanjima u svijetu. Vizija Mašinskog fakulteta je da, kroz poštovanje najviših međunarodnih standarda obrazovanja i istraživanja, postane najvažnija obrazovna i istraživačka institucija u oblasti mašinstva i saobraćaja u cilju da Fakultet, te istraživački rad na njemu, kao i same studente, učini interesantnim kako za crnogorske tako i za međunarodne istraživačke i razvojne institucije i privredne subjekte.

Više o studijskim programima i informacijama za upis na Mašinski fakultet možete saznati klikom na link:

Studentski informator



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.