Zapaženo učešće studenata Mašinskog fakulteta na startap manifestaciji u Sarajevu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tim studenata Mašinskog fakulteta <span class="CyrLatIgnore">Enva Solutions </span> učestvovao je na Demo danu, manifestaciji koja je okupila timove mladih preduzetnika sa osam univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije se održavala u Sarajevu u periodu od 22 – 25. maja 2023. godine.

Tokom ove manifestacije startap timovi su predstavili svoje inovativne ideje potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima. Univerziteti koji su učestvovali na manifestaciji su članovi konzorcijuma Erasmus + <span class="CyrLatIgnore">SUCCESS </span>  projekta. Na manifestaciji su učestvovali: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Epoka University, Internacionalni Burch univerzitet, Univerzitet u Tuzli, Vlore University i University of Škodra.

U timu Mašinskog fakulteta <span class="CyrLatIgnore">SUCCESS </span> Enva Solutions bili su studenti Ermin Mehović i Anes Beriša. Njihova preduzetnička ideja koja se odnosi na automatizaciju plastenika pomoću IoT u cilju povećanja poljoprivredne proizvodnje i obezbjeđivanja lakšeg upravljanja uslovima u plastenicima je privukla veliku pažnju kako predstavnika univerziteta tako i industrije i ocijenjena kao visoko perspektivna.

Manifestacija je privukla veliki broj posjetilaca, uključujući studente, profesore, predstavnike industrije i širu javnost čime je omogućila promovisanje inovacija i saradnje među studentima, kao i mogućnost umrežavanja sa predstavnicima industrije.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.