Studenti Mašinskog fakulteta posjetili kompaniju HIPERION d.o.o. Nikšić




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti treće godine studijskog programa Mašinstvo, modul Proizvodni inženjering, posjetili su kompaniju HIPERION d.o.o. Nikšić. Posjeta je realizovana u okviru praktičnog dijela nastave iz predmeta Postupci zavarivanja i Zavarivanje.

Kompanija HIPERION d.o.o. iz Nikšića se bavi izradom zavarenih konstrukcija svih oblika i sanacijom postojećih. Osnovač i vlasnik kompanije je bivši student Mašinskog fakulteta Šarančić Darko, dipl.maš. inž., IWE, IWC. U direktnoj komunikaciji sa g-dinom Šarančićem, studenti su se upoznali sa proizvodnim procesom i opremom kojom raspolaže ova kompanija. Takođe, student su dobili informacije o izazovima i načinom prevazilaženja pojedinih konkretnih inženjerskih problema koji se javljaju u procesu realizaije jednog posla, izrade jedne konstrukcije, od ugovaranja posla, kupovine materijala i potrebne dodatne opreme, izrade, transporta i njene montaže.

Vlasnik kompanije je iskazao potrebu i spremnost za zapošljavanje mladih inženjera mašinske struke. Zahvaljujemo se g-dinu Darku Šarančiću, osnivaču i vlasniku kompanije HIPERION d.o.o., na ukazanom gostoprimstvu i nesebičnoj razmjeni informacija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.