Studenti Mašinskog fakulteta postigli zavidne rezultate na tradicionalnim studentskim manifestacijama Mašinijada i Saobraćijada 2023




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore postigli su zavidne rezultate na tradicionalnim studenskim manifestacijama Mašinijada 2023, održanoj u Budvi, i Saobraćijada 2023, održanoj u Ohridu u maju mjesecu.

U veoma jakoj konkurenciji studenti Mašinskog fakulteta na Mašinijadi 2023 su osvojili II mjesto na takmičenju u znanju iz predmeta Mehanika fluida. Na sportskim takmičenjima su osvojiti II mjesto u šahu, a III mjesto je osvojeno u fudbalu i košarci.

Posebno je važno istaći da su studenti Mašinskog fakulteta iz Podgorice, sa studijskog programa Drumski saobraćaj, po prvi put uzeli učešća na Saobraćijadi 2023. Učešće na takmičenja u znanju su krunisali osvajanjem II   mjesta iz predmeta Regulisanje sobraćajnih tokova i III  mjesta iz Bezbjednosti saobraćaja.

Dekan Mašinskog fakulteta Radoje Vujadinović, sa prodekanima Jelenom Šaković Jovanović i Aleksandrom Vujovićem, je primio studente koji su osvojili nagrade i tom prilikom im uručio prigodne poklone. Prijemu je prisustovala i Lidija Jošović, student povjerenik studentske organizacije Mašinskog fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.