Učešće na Erasmus+ konferenciji održanoj na Univerzitetu u Regensburgu, Njemačka




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Univerzitetu u Regensburgu – Njemačka, je u periodu 10.09.- 12.09.2023. godine, održana konferencija pod nazivom “TCA Focus on South Eastern Europe: A New Vision for European Cooperation”. Konferencija je imala za cilj jačanje saradnje izmjedju EU univerziteta i univerziteta Jugoistočne Evrope. To je bila prilika za iniciranje novih Erasmus + ugovora o saradnji, uspostavljanje kontakata za iniciranje novih Erasmus + projekata ali i razmjeni ideja o temama od značaja za nove projekte.

Tokom konferencije održana je radionica na temu unapredjenja mobilnosti ka zemljama Jugoistočne Evrope kroz Erasmus + KA1 programe mobilnosti i radionice na teme iniciranja, pisanja i uspješnog vodjenja Erasmus + KA2 projekata.

Crnu Goru su predstavljali: Vanja Drljević, direktorica nacionalne Erasmus kancelarije, Jelena Šaković Jovanović, predstavnik Univerziteta Crne Gore, Sanja Nikolić, predstavnik Univerziteta Donja Gorica, Marija Janković, predstavnik Univerziteta Mediteran i Andjela Janković, predstavnk Univerziteta Adriatik.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.