Potpisan Sporazum o naučno-poslovnoj saradnji MF UCG i FSRE Sveučilišta u Mostaru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (MF UCG)  prof. dr Radoje Vujadinović i dekanica Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilišta u Mostaru, prof. dr Davorka Šaravanja, potpisali su Sporazum o naučno-poslovnoj saradnji u cilju unapređenja zajedničkog djelovanja u naučnoistraživačkoj i nastavnoj oblasti.

Prilikom susreta, postignut je i konkretan dogovor o saradnji dva fakulteta u istraživanju na izradi jedne doktorske disertacije i zajedničkom nastupu u aplikacijama za međunarodne projekte. Dogovoreno je i da u skorije vrijeme delegacija iz Mostara na čelu sa dekanicom posjeti Mašinski fakultet u Podgorici, kada će se nastaviti dalji razgovori o produbljivanju saradnje.

Na sastanku su predstavljeni načini funkcionisanja i organizacija oba fakulteta, a razmijenili su i mišljenja o aktuelnoj problematici specifičnoj za funkcionisanje svojih fakulteta. Domaćini su goste iz Podgorice upoznali sa prostornim resursima Strojarskog fakulteta u Mostaru, kapacitetima Laboratorije, principima organizovanja naučnoistraživačkog rada i najvažnijim rezultatima ovoga Fakulteta na naučnoistraživačkom i nastavnom planu.

Pored dekana Vujadinovića delegaciju Mašinskog fakulteta UCG sačinjavali su i prof. dr Radoslav Tomović, prof. dr Milanko Damjanović i mr Aleksandar Tomović.

Delegaciju iz Podgorice su na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike u Mostaru primili su i prof. dr Davorka Šaravanja, prodekan za NiR prof. dr Nebojša Rašović, prof. dr Remzo Dedić i prof. dr Milenko Obad.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.